Božićna čarolija u Gackoj

Manifestacija "Advent u Otočcu" tijekom prosinca nudi bogat sadržaj na  gradskim lokacijama te božićni sajam u Školsko sportskoj dvorani Srednje škole u Otočcu.

Za vrijeme trajanja adventa očekuju nas brojna događanja za djecu, božični koncerti, promocija knjige, sportska događanja, kulturno umjetnički program kroz 4 nedjelje u došašću te doček Nove godine za male i velike.

Sve započinje ovu nedjelju oko 19h , nakon svete mise, paljenjem prve adventske svijeće na Trgu dr. Dražena Bobinca gdje će nas, zagrijati KUU Gacka Ličko Lešće, uz kuhano vino kao omiljeno adventsko piće  ugostiteljskog obrta Dami. 

Pripremili smo i prigodne adventske čaše koje su podijeljene našim ugostiteljima.

Kroz nedjelje u došašću  s nama će biti i FD Otočac, KUD Dangubice Kuterevo te T.S. Patrioti.

Kruna  adventa je  13. Božićni  sajam  koji će zasjati sa  širokom , sajamskom ponudom tradicionalnih proizvoda i rukotvorina te kulturno zabavnim programom oba dana sajma.

Međunarodni sajam

Domaćini će za vas oživjeti bogatu zanatsku i trgovačku tradiciju, ponuditi tradicionalne proizvode i rukotvorine, te prirediti kulturno – zabavni program.

Održat će se i humanitarna akcija “Kaput toplog srca“ te Božićni show otočkih frizera. Dječji program je bogat tako da najmlađe očekuje  božićni disko  sa animatorima; nastup mališana iz DV  Ciciban, doček Djeda Božićnjaka te fotografiranje sa Djedom Božićnjakom i vilenjacima. Tu su i pokloni za najmlađe te buvljak dječjih igračaka. 

Doček Nove godine

Osim brojnih adventskih događanja, Otočac vam nudi nezaboravan doček Nove godine – u podne za djecu na Trgu dr. Dražena Bobinca, a u večernjim satima za odrasle uz Grupu Mirakul. Stoga, ako ne znate kamo za Novu, provedite je u ljepoti Otočca i rijeke Gacke.