Jedan dan za ljepši Otočac

Pozivamo građane i građanke grada Otočca, udruge i poslovni sektor s područja Grada Otočca, sportske i druge klubove, vatrogasne postrojbe, OŠ „Zrinskih i Frankopan“ Otočac, Srednju školu Otočac, MO, da se dana 22.04.2016. godine priključe ekološkoj kampanji „Zelena čistka“ .

U sklopu globalnog pokreta Let,s do it! World Cleanup 2016, Grad Otočac prepoznao je važnost kampanje Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš.

Zelena čistka je zajednička akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se već četvrtu godinu za redom održava u Hrvatskoj. Cilj akcije je uključiti što veći broj građana u organizirano volontersko čišćenje nepravilno odbačenog otpada, kao i da kroz druženje i entuzijazam očistimo okoliš i promijenimo odnos pojedinca i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi.

Navedenog dana organizirat će se akcija čišćenja nekoliko lokacija na području grada Otočca, (prvenstveno čišćenje u gradu, Sportski centar i prostora uz rijeku Gacku, dječje igralište i okoliš u Ul. B. Kašića, glavni gradski park i dječje igralište u parku, izletište Fortica, izletište Humac) uz uključivanje komunalnih službi Gacke d.o.o. Otočac u odvozu sakupljenog otpada.

Grad Otočac osigurat će potrebnu opremu za volontere rukavice, vreće za otpad, boce sa vodom, sokove.

Molimo volontere da sa sobom ponesu motike i grabljice.

Početak akcije je u 9,00 sati a predviđen završetak je u 14 sati, moguće i ranije ukoliko se očisti dogovoreno područje.

Prijavu sudjelovanja molimo uputiti Lokalnom koordinatoru kampanje na području grada Otočca, gđi. Veri Korać na broj tel: 771 617, mob: 091 1773 565. Lokacije čišćenja na području grada Otočca su navedene u tablici, a sve potrebne informacije o lokacijama i rasporedu moguće je dobiti od Lokalnog koordinatora.

Informacije o kampanji moguće je pročitati na službenim stranicama www.zelena-cistka.org.

 

newsletter

 

Primajte svakodnevne novosti i obavijesti putem email-a.