Pješice po izbjegličkoj ruti

Predstavljanje knjige i predavanje koja će popratiti fotografijama i video zapisima sa putovanja, Goran Blažević će popratiti 31.10.2017. u 19h u Narodnoj knjižnici Otočac. SolidarityWalk 4km/h“ naziv je putopisnog predavanja kojeg će u Narodnoj knjižnici u Otočcu održati Goran Blažević iz Umaga.
On donosi priču o svom petomjesečnom pješačenju od grada Petre u Jordanu do Umaga, dugom preko tri tisuće kilometara, a na koje se uputio krajem 2016. godine.
Putovao je sam, iz vrele pustinje stigao je do ledenih planina, sve do Jadranskog mora. Noseći poruku mira i solidarnosti, pratio je putove sirijskih izbjeglica te propješačio Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku do Umaga. Prvi cilj putovanja bio mu je ukazati na problem sirijskih izbjeglica, drugi pokazati pravu sliku islama, a treći mu je cilj bio ukazati na budućnost mogućeg dijaloga i mira između islamske, židovske i kršćanske religije.
Njegovo putovanje pratili su brojni domaći i inozemni mediji, kako novine tako i televizijske kuće, a iskustva sa svog petomjesečnog hodanja Goran Blažević pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim“.

newsletter

 

Primajte svakodnevne novosti i obavijesti putem email-a.

 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA