Otočac Advent - Božićna čarolija u Gackoj 2018

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Županijska komora Otočac

 

KLASA: 382-01/18-01/50

URBROJ: 311-27-01-18-07

Otočac, 6.11.2018.

 

 

POTENCIJALNIM IZLAGAČIMA

 

 

Predmet: Advent u Otočcu – 12. Međunarodni božićni sajam

-        poziv na sudjelovanje

Poštovani!

 

Dvanaesti po redu, međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije „Advent u Otočcu“  održat će se dana 15. i 16. prosinca 2018. (subota i nedjelja) u šatoru na trgu Dr. Dražena Bobinca u Otočcu.

Vrijeme trajanja sajma:

  • · Subota 15.12. od 10:00 do 19:00 sati;
  • · Nedjelja 16.12. od 10:00 do 19:00 sati.

Organizator sajma je Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac i Grada Otočca.

 

To je mjesto na kojemu u predblagdanskom okruženju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo tijekom godine, te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje, uz božićne pjesme i u veselom blagdanskom raspoloženju ponuditi im božićni program darova, ukrasa i sl. proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske.

Svrha ove dvodnevne manifestacije je doprinos oživljavanju i očuvanju bogate zanatske i trgovačke tradicije vezane uz Grad Otočac i Gacku. Naime, ispravom od 13. rujna 1746. g, carica Marija Terezija, osobno je odobrila održavanje sajma u Otočcu, iz zahvalnosti Otočanima na pomoći koju su joj pružili u ratu za austrijsko nasljedstvo, te u tri rata protiv pruskog kralja Fridricha II. Održavanjem ovakvih sajamskih manifestacija, na svojevrstan način oživljava se dio otočke povijesti.

Cilj nam je skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i rukotvorstvu u Hrvatskoj općenito; približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača; poticati građane na aktivnije uključivanje u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje; te na kraju kalendarske godine,  stvoriti još jednu priliku postojećim proizvođačima, tvrtkama, obrtnicima i udrugama da prikažu svoj rad, međusobno se bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti na dobrobit zajednice.

Uoči ovogodišnjeg božićnog sajma održati će se 6. prosinca,3. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu – „Žene i točka“. Cilj nam je progovoriti u javnosti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, ohrabriti postojeće i potencijale poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u međusobnom umrežavanju radi razmijene znanja i iskustva, a u konačnici i potaknuti samozapošljavanje žena.

UVJETI I NAČIN PRIJAVE: Ukoliko ste zainteresirani za izlaganje i prodaju na Božićnom sajmu, ljubazno molimo izvršite online prijavu. Prijave se zaprimaju do popune raspoloživih izlagačkih mjesta, a najkasnije do 5. prosinca 2018. godine.

Organizator osigurava tipske štandove dimenzija cca 80x200 cm, čiji je broj ograničen, stoga je rezervaciju štanda potrebno izvršiti čim prije. Moguće je i rezervirati prazan prostor izvan šatora ukoliko izlagač posjeduje vlastiti natkriveni štand / mobilnu štand kućicu. Kvadratura praznog prostora nije ograničena, ali ju je potrebno navesti u prijavi.

Za dodatne informacije u vezi uvjeta izlaganja, molimo Vas pročitajte priloženu uputu za izlagače te molimo da se navedenog pridržavate.

KOTIZACIJA: Za sudjelovanje na Božićnom sajmu kotizacija iznosi 100,00 kn, a izlagači se svojom prijavom sudjelovanja obvezuju na sudjelovanje prvog i drugog dana manifestacije.

Kotizaciju je potrebno uplatiti najkasnije do 5. prosinca 2018. na slijedeći način:

Primatelj: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA OTOČCA

Br. žiro-računa: HR8123400091100129315

Poziv na broj: 122018

Svrha uplate: kotizacija za sudjelovanje na božićnom sajmu

Potvrdu o uplati dostavite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili fax. 053/771-130.  Ukoliko uplata ne bude izvršena do navedenog roka, smatrat ćemo da je izlagač odustao od nastupa na sajmu.

Tvrtke članice Hrvatske gospodarske komore i dobrovoljne članice HGK oslobođene su plaćanja kotizacije.

 

DODATNE INFORMACIJE: Prijavljene izlagače naknadno ćemo direktno obavijestiti o svim potrebnim detaljima vezanim uz način dolaska, parking, mogućnost smještaja, detaljima samog programa i konačnoj veličini raspoloživog izložbenog prostora, sukladno broju zaprimljenih prijava i iskazanim potrebama izlagača. Cilj nam je i obveza zaštita zdravlja potrošača provođenjem relevantnih propisa o sigurnosti hrane, kao i poštivanje svih zakonskih odredbi vezanih za povremeno privremeno trgovanje. Stoga molimo izlagače da vode računa o tome da su ispunjeni svi uvjeti propisani posebnim propisima u odnosu na obavljanje djelatnosti trgovine, izdavanje računa, kao i uvjeti propisani posebnim propisima koji se na bilo koji način odnose na trošarinske proizvode.

KONTAKTI: Za sve dodatne informacije i pojašnjenja stojimo na raspolaganju na slijedeće kontakte:

Irena Banić i Frana Lokas-Mudrovčić, više stručne suradnice, HGK - ŽK Otočac

tel. 053/771-001; fax. 053/771-130; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Radujemo se budućoj suradnji i srdačno Vas pozdravljamo.

Predsjednik ŽK Otočac:                                                                                             Direktorica TZG Otočca:

dr.sc. Joso Brajković  v.r.                                                                                  Mladenka Orešković, dipl. oec.  v.r.